Wednesday, September 05, 2012

Deco Raya kini kembali!

Seperti tahun lepas, tahun ni kami deco lagi office sempena hari Raya Aidilfitri.

Kali ni kami decide nak buat tema beraya di rumah Melayu dolu-dolu. Agak last minute gak kitorang buat ni, lebih kurang seminggu sebelum cuti raya.

So pada sesiapa yang nak buat deco macam ni tahun depan, boleh lah ambil sikit mana-mana idea yang berkenan dan improvise or ubah lah ikut suka. :P

Anyway, aku ingin mengambil kesempatan untuk mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri kepada semua rakan-rakan dan juga umat Islam yang faham bahasa Melayu. 

Mohon maaf di atas segala dan silap. Jika ada saya berhutang dengan sesiapa, mohon hubungi saya ye. Kot-kot saya ada terlupa. Tapi kalau hutang budi, tak terbalassssss.

Anyway, enjoy the photos.

 Alert : ready for photo overload. :P

Bahagian dalam ofis kami deco sikit je sebab limited space.




Bunga aku buat sendiri pakai tissue papers, dan pasu adalah daripada surat khabar lama (bukan aku buat).

Pasu yang besar tu pun diperbuat daripada surat khabar lama. Ini skills orang-orang lama hehe.

Kartun yang aku edit untuk pedajalkan ofismet2. (Bila lagi haha..)

Aku tibai je lukis border tu guna kaler magik. Ucapan2 ditulis oleh staf dan pelajar sendiri.


Aku lukis sendiri. Hantam sajalah jadi ke tak.
Radio lama. Buat cincai je hahahaha.

Ni semua pakai souvenirs orang bagi.

Rumah lama kena lah ada ayat suci alQuran kat dinding :P

Keris dilukis oleh adik aku. Frames semua pakai polystyrene je u ollsss.

Nah kau. Rumah lama, tapi tv besar bagak. Boleh amik gambar dari dalam lagi tau.

Aksi-aksi poyo dari kakitangan jabatan yang tak pernahnya tak poyo.
Sempoi tak bos gwa? Hahah.

Merdekaraya

Astro pun ade? Hahaa.

Apa yang sama?

Kerawang ni menuntut usaha yang paling gigih sekali. Dilukis oleh adik aku atas polystyrene, diukir & dicat oleh ofismet, Rizal.
Nombor extension bos aku haha.
I.T

Prop paling sempoi haha.


Nampak piring astro tu? LOL



No comments: