Monday, April 30, 2007

50 Things About Me.

1. How tall are you barefoot?
- more appropriate if you ask me, how short. 155cm.

2. Have you ever smoked?
- penah la dulu mase umur 6 tahun nk try.. tp x reti sedut. so that doesnt count.

3. Do you own a gun?
- tadak.

4. Do you hate someone right now?
- I think I don't..

5. Do you get nervous?
- Yes sometimes.. esp bila fikir presentation fyp dah dekat..

6. What do you think of hot dogs?
- mengenyangkannnn..

7. What's your favorite Christmas song?
- I don't celebrate X'mas but there's one song I do like.. ape tah tajuk dia.. Nsync nyanyi.

8. What do you prefer to drink in the morning?
- Iced or Hot Milo.

9. Can you do push ups?
- Boleh.. 8 kali je.. pastu.. collapseee~

10. Is your bathroom clean?
- Kat rumah memang sentiasa bersih sebab jarang guna.. I've 8 toilets. Haha.

11.What's your favorite piece of jewelry?
- ring.

12. Do you like painkillers?
- TAK SUKE!! BENCI!!! I'm allergic to pain killers. Kalau termakan, muka bertukar menjadi katak kodok yang cacat!

13. What is your secret weapon to lure in the opposite sex?
- Simpan sendiri sudaaaa laaa~

14. Do you own a knife?
- Gunting ade ler..

15. Do you have H.I.V?
- Simpang malaikat~

16. Middle Name?
- Norafida boleh ke? HAHA.

17. Name 3 things u wanna do at this exact moment?
- minum Nescafe O Ais, siapkan FYP, mandi.

18. Name the last 3 things you have bought lately:
- Marker, deodorant, gifts for my frens.

19. Name 3 drinks you regularly drink:
- Nescafe O Ais, Milo Ais, air masak.

20. What time did you wake up today?
- 8.45 pagi.

22. Current worry?
- My FYP la ape lagi.. and also, about my future.. my life after graduated from MMU..

23.Current hate?
- Chelsea? Haha. Sifat malas di dalam diri, projek Java dan PHP yang tak siap lagi..

24. Favorite place to be?
- My home~!

25.Least favorite place to be?
- Ofis supervisor.

26. Where would you like to go?
- Nak balikk...

27. Do you own slippers?
- ado dua pasang..

28. What shirt are you wearing?
- Sikalang ke? T-shirt Karate Tournament.

29. Do you burn or tan?
- Dedua tak.. ada pasif la sekarang. Lamanye tak main badminton.. huhu..

30. Favorite color/s?
- soft purple, apple green..

31. Would you like to be a pirate?
- Pirate? Ewww.. I hate pirates.. busuk, tak mandi.

32. Last time you had an alcoholic drink?
- Never la wei~

33. What songs do you sing in the shower?
- Entah.. kat rumah slalu, kat hostel jarang.

34. What did you fear was going to get you at night as a child?
- Kidnappers.

35.What's in your pocket/s right now?
- Its empty.

36. Last thing that made you laugh?
- Apa ek.. some nonsense jokes I made with Shiedan and Warda during lunch.

37. Best bed sheets you had as a child?
- Tak ingat.. semua pun best.

38. Worst injury you've ever had?
- Takde yang seriyes.. Alhamdulillah.. Paling teruk pun torn ligaments je. Tapi ada sikit efek la sampai ini hari.

40. How many TVs do you have in your house?
- Four.

41. Who is your loudest friend?
- Zura. HAHAHA! Aku sendiri la kot.

42.Who is your most silent friend?
- Hurm ramaii.. ada berlian kot dalam mulut. hehe..

43. Does someone have a crush on you?
- Memang takdak lah kan..

44. Do you wish on shooting stars?
- Takde keje.. I have Allah with me.

45. What is your favorite book?
- Harry Potter series! Weehuu~

46. What is your favorite candy?
- I dont eat chocs and candy. It'll hurt my throat. So I dun hav any favourite.

47. What song do/did you want played at your wedding?
- Destiny - Misha Omar. Ada rezeki, I'll sing this song to my husband.. hahaha..

49. What were you doing 12 AM last night?
- FYP timeee.

50. What was the First thing you did today?
- turned off my alarm.



p/s: Credit to the person I got this survey from. Tak kenai sapa.

Friday, April 27, 2007

MSB 2007



Yes, yes, I know.. FYP tak siap lagi. Tapi hari tu Shiedan dah tolong buatkan coding.. ringan sket rasa beban di hati.. uhuhu..Thanks!! Design pun dah edjas2 sikit.. Lepak sat, update blog. Satgi sambung lik.. try buat sendiri coding yang tak siap lagi. Jadik ka.. tidak ka.. mampuih pi laa~!

Alhamdulillah.. atas kehendakNya maka pada 22hb lepas Majlis Sanjungan Budi 2007 yang dinanti-nantikan oleh semua member Silat Cekak Hanafi MMU CJ telah pun berlangsung di errr.. Palace Beach and Spa.. ala kat belakang Mines tu.

Tahniah pada semua komiti dan tenaga kerja yang telah terlibat dalam menjayakan malam tersebut.. Okay lah busan lak mau berucap panjang2.. aku buh gambaq sudah laa..

Lapan srikandi SCHMMUCJ telah melakar kenangan tersendiri di mana kita dgn braninye telah membuat persembahan joget yg sblom ini blom pernah dibuat oleh mana2 ahli SCHMMUCJ.. Har har har.. kita tunjuk kat depa la kita bukan takat silat jaa~ [seriyes aku tatau nape tibe2 loghat kedah duk melekat ni]

Congrats to Maria, Zura, G, Naimah, Cma, Farahani, Fa, dan Haida! Anyway, aku nak thank personally kat Shahminan, Bern dan Kasim yang banyak bagi support dan tunjuk ajar. Hah ni time trening hari tu.. Tengok pii~

[photo removed]


Pastu time rehearsal MSB.. baru tau la kan sapa duk kepingin nak menari tapi duk simpan ja dalam hati. Hah malam tu sudah tak leh dibendung lagi keinginan di hati.. ahaks.. antara kenangan paling manis buat kita..




Bawah ni pulak, antara 0.01 peratus gambar yang ada malam tu.. Tak muat la nak buh semua. Mintak mahap la no... Kamera izrul jer dah 700.. kamera aku dah dekat 200.. tak campoq lagi kamera member-member lain. Gila ngguh.

[photo removed]


Sedar tak sedar, tinggal 3 klas silat je lagi.. Ada sikit sebak la kan tiap kali gi klas silat.. pastu semangat nak turun tu lain macam je.. berkobar-kobar. Taktau la pasni nak bersilat kat ner.. huhuhu.. Masa depa duk cerita pasai hal perpisahan ni kat klas silat Rabu lepas, aku buat2 borak la dgn Zura.. Saje jer malas fokus sangat.. kang emosi pulak, tak macho dah.

Tapi tatau la kan... kelas silat yang terakhir nanti macamane.. Hehehe.. Alah takdak hal nyer.. steady steadyyy~~ [sudah lah, Ayu~]

Anyway nanti la aku celoteh lagi.. Malas lak nak bersedih-sedihan di kala FYP sedang menanti.. Satgi langsung tak jalan kejer aku.. hehe.

All the best~!!!

Wednesday, April 25, 2007

In the lab..

Yeah, I'm currently in the lab.. waiting for my beloved lecturer, Mr. Subra.. who's one of my lecturers that I'm comfortable with.. and I dunno why..

Rindu sbenarnye nak update blog tp masa tak mengizinkan. Skrg ni pun duk menaip benda alah ni sbb takde benda nak buat. Kalau mengadap pc kat bilek tu, haruslah tak berganjak dr fyp kan..

Banyak sgt nak cerita.. esp. pasal Majlis Sanjungan Budi yg berlangsung baru2 ni.. Alhamdulillah.. berlangsung dgn jayanye. Final event of this semester.. huhu.. ada sikit sedey la bila pikir dah nak grad ni..Pastu kelas silat pun tinggal 4 klas je lagi ni(kalo tak silap), including tonight.. Busy camne pun, memang tetap nak turun selagi boleh sebab nanti nyesal pulak.. who knows. huhu..

FYP pulak dah mula menampakkan taringnya.. Supervisor aku busy nye melampau2.. Dah la nak jumpa kene buat appointment dulu.. Maklumlah, Associate Dean. Aku email tak pernahnye reply. Tu lah bijak sangat pilih dia. Td pagi pas pergi library cari buku PHP, selamba kodok gi ofis dia.. Mula staff cam tak bagi je sebab takde appointment.. sabo jer la. Pastu last2 dia suruh tunggu.

Bila dah suruh tunggu, aku faham lah tu... melangut la aku kat situ hampir sejam lamanya. Huii.. saba je lah.. Masuk ofis dia, aku pun dah lupa nak cakap ape. Masalah aku banyak pada coding je. So dia pun macam tak expert PHP. Nothing much she could help. So aku pun blah dengan agak kuciwa. Alamakkk.. aku lupa nak cakap satu benda. *bamm~!*

Dah tu projek PHP dgn Java pulak tak sentuh2 lagi. Haihh.. banyak sangat projek. Kang aku buat projek sendiri kanggg..

Jeles jugak tgk dak2 FOE dah habis present FYP. Takde benda nk risau dah.. boley concentrate utk final dah.. Bila pulak presentation aku ek? Jeng jeng jeng.. takyah tahu lah.. hahahaha.. yang pastinya bukan minggu ni. To be honest, no one knows.. except me, my supervisor and my FYP coordinator. Heheh.. so dun waste ur time digging for things u'll never find.

Okay lah, time to go. Daaa.

Tuesday, April 24, 2007

Critical Time..

Bukan malas update,
tetapi tiada masa...

Counting the days..
32 days left...

Hoping everything will be fine... Amin.

Thursday, April 05, 2007

Tuesday, April 03, 2007

Going deeper..


Di kala kesibukan dan tekanan yang melanda ni, tiba-tiba rasa nak ber-blogging.

Tertekan siot sem ni.. fyp, assignment, komitmen, exam, semuanya memerlukan masa dan mentally prepared. Dah jangka dah, tapi tu lah.. time crucial macam ni lah, rasa homesick tu menyerang.

Mula-mula malas nak pikir.. duk ignore je. Ye lah baru dua bulan tak balik, dulu pernah sampai empat bulan. But then bila ibu call, terlepas pulak cakap homesick. Tapi aku cover balik, cakap homesick sikit je. My mom asked me to come home, tapi tak bleyy.. keje banyak.. tak leh nak tinggal. Tak lama pastu, abah sms, "Ibu kata kamu homesick, betul ke?" Aisey abah ni.. jarang sekali dia tunjuk concern, time camni lah mau concern. Bikin hati gundah je.

At the same time, I could sense his plan. Bukan boleh caye abah ni.. silap-silap esok dia muncul dekat parking HB3 ni. Eventhough he's 57 years old, he's still an excellent driver. Even long journey dari Kuala Terengganu ke Cyberjaya ni pun bukan masalah besar bagi dia, apa lagi sekarang dah duduk Ipoh. I couldn't let him come.. bukan ape, taknak menyusahkan dia.. dan weekend tu aku ade kursus.

So terus reply cakap aku plan nak balik pas fyp siap. Haha. Entah bile lahh.. pas setel fyp, mesti lah sibuk nak final exam pulak.. haih.. Pastu ibu call balik, dia cakap esok dia dengan abah plan nak datang.. siap nak gi beli ayam, nak masak banyak-banyak. Huhu... gara-gara aku cakap homesick dan rindu nak makan masakan dia. Aku ni menyusahkan orang tua je kan?

But since aku cakap nak balik pas setel fyp, so diorang tak jadilah teruskan plan tu.. Huhu.. pheww~ Bukan aku tanak diorang datang... Allah je la tahu aku nak sangat-sangat.. tapi cukup-cukup la aku menyusahkan dorang..

Beberapa hari before tu, on the way nak gi meeting persatuan, secara tidak semena-mena abah anta SMS, "Buat ape? Abah nak pesan agar Ayu give concentration on your study. It's your last chance and for the image of your family too. Just another 2 months and we'll celebrate. Bye and good luck." Kelepekk~ rasa macam jantung putus dari tangkainye.

Lama aku terfikir pasal SMS dia.. Aku tahu dia tak berapa berkenan tengok aku sibuk bukan hanya kerana study, tapi jugak hal-hal lain. Dia tak menghalang, but at the same time, dia nak aku fokus pada study je. Haih.. susah jugak. Tanggungjawab yang dipikul ni adalah satu amanah.. I've no choice..

Moga Allah permudahkan segalanya.. Amin.